Više o Alergija i ja Savetovalištu za alergije

Šta je Alergološko savetovalište “Alergija i ja”?

Alergološko savetovalište “Alergija i ja” je potpuno besplatna platforma u kojoj pacijenti i članovi Udruženja “Alergija i ja” mogu dobiti savete za dijagnostikovanje, lečenje i preventivu od alergologa, dermatologa, pedijatra, imunologa, farmaceuta, pulmologa, kao i podršku psihologa i nutricioniste.

Alergološko savetovalište “Alergija i ja” nije zamena za mišljenje vašeg izabranog lekara ili drugog pružaoca zdravstvene zaštite.

Koliko košta korišćenje ove usluge?

Korišćenje usluga Alergološkog savetovališta je potpuno besplatno.

Za koju vrstu zdravstvenih problema mogu da dobijem informacije?

U Alergološkom savetovalištu “Alergija i ja” možete dobiti savete za alergije, atopijski ekcem, alergije na hranu, alergijski rihinitis, astmu, celijakiju, psihološku podršku, savete u vezi kupovine namirnica bez glutena i alergena, ishrane bez alergena.

Da Ii mogu da dobijem savet u vezi dijagnostikovanja?

Lekari u Alergološkom savetovaištu “Alergija i ja” vam mogu dati informacije u vezi simptoma, uzroka bolesti, preventivne terapije i uputiti vas na dalju dijagnostiku. Imajte na umu da u određenim slučajevima lekari nisu u mogućnosti da dijagnostikuju oboljenje bez adekvatnih testova i obavljenog pregleda.

Da li lekar može da mi napiše preporuku (recept) za lek?

Alergološko savetovalište “Alergija i ja” je platforma za besplatne zdravstvene konsultacije u vezi alergijskih bolesti. Naši lekari mogu da vam ponude stručne konsultacije, da vas upute na dalju dijagnostiku, lečenje i isključivo u slučaju kada je to moguće mogu dati preventivne savete za lečenje. Lekari u Alergološkom savetovalištu “Alergija i ja” ne mogu da prepišu recept.

Kako da izaberem lekara u Alergološkom savetovalištu?

U odnosu na simptome koje trenutno imate možete postaviti pitanje lekaru koji je stručan za tu vrstu alergijskog oboljenja. Ukoliko imate pitanja za različite alergijske oblasti, molimo vas da ponovo postavite pitanja i obeležite traženu oblast.

Da Ii mogu da dobijem privatne konsultacije sa lekarom?

Trenutno ne možete da dobijete private konsultacije sa lekarom preko ove platforme, ali radimo na tome da omogućimo i tu vrstu usluge.

Kako treba da postavim pitanje lekaru kako bi me najbolje razumeo?

Kako bi vas lekar najbolje razumeo, molimo vas da budete precizni i jasni (ne opširni) u objašnjavanju vaših simptoma i istorije bolesti. Najbolje bi bilo da se pridržavate forme za postavljanje pitanja:

Ime:
Godine:
Da li imate dijagnozu neke alergijske bolesti? – Koje?
Da li neko u porodici ima slične tegobe?
Koje simptome imate u poslednje vreme?
Koliko dugo traju simptomi?
Da li već koristite neku terapiju? – Koju?

Da li mogu da pošaljem lekarsku dokumentaciju?

Ukoliko imate izvešaj lekara koji je u uskoj vezi sa vašim trenutnim problemom, možete dodati vašu dokumentaciju u prilog poruke.

Da li mogu da pošaljem fotografije svoje kože?

Da, možete da pošaljete fotografiju svoje kože, ukoliko je u pitanju sumnja ili već dijagnostikovan atopijski ekcem (atopijski dermatitis).

Da li je Alergološko savetovalište “Alergija i ja” bezbedno za korišćenje? Da li su moji podaci zaštićeni?

Da, svi podaci na platformi Alergološkog savetovališta “Alergija i ja” su potpuno bezbedni. Na ovoj stranici možete pročitati više o privatnosti.

Imam pitanje koje se ne nalazi među ponuđenim. Da li mi možete pomoći?

Za sva pitanja, nedoumice ili sugestije slobodno nas možete kontaktirati ovde.